Image

Plan

In Backer+Rueb wordt gewoond, gewerkt, gelééfd. Haven, Speelhuislaan en oude fabrieksgebouwen zijn de ingrediënten voor een uitdagende en verrassende stadswijk. Je belandt hier van een statige laan via een overdekte hal, straten, pleinen en hoven aan een zonovergoten kade met steigers, horeca en terrassen. Woon- en werkgebouwen wisselen elkaar af. Elke plek heeft zijn eigen sfeer met reuring, rust of iets daar tussenin. Nieuwsgierig wat de plannen zijn? Hieronder vertellen we je er meer over.


					Image

Locatie

Backer+Rueb ligt net ten noordwesten van het historische centrum van Breda. Dat is nog geen anderhalve kilometer van de Grote Markt vandaan. Vanaf de kade kijk je uit over de Mark en de Belcrumhaven. Over de Speelhuislaan loop je in tien minuten naar het station en de Backer en Ruebweg voert naar de Bredase ring. Een ideale locatie met ook nog eens een historische achtergrond.

Meer lezen over de locatie


					Image

Stedenbouw

Samen met tientallen mensen uit de buurt en de stad hebben we eind 2017 een toekomstvisie gemaakt: het samen anders aanleggen. Backer+Rueb wordt een levendige en speelse wijk. Een plek met lef, waar je elkaar kunt ontmoeten en versterken. Met stedenbouwers, landschappers en de gemeente Breda is nu een stedenbouwkundig ontwerp gemaakt voor de nieuwe stadswijk.

Meer lezen over Stedenbouw


					Image

Openbare ruimte

De openbare ruimtes van Backer+Rueb sluiten logisch aan op de routes en verblijfsplekken in de omgeving. Welke verschillende openbare ruimtes heeft Backer+Rueb zoal te bieden?

Meer lezen over Openbare ruimte


					Image

Wonen

In Backer+Rueb wordt gewoond, gewerkt, gelééfd. Haven, Speelhuislaan en oude fabrieksgebouwen zijn de ingrediënten voor een uitdagende en verrassende stadswijk met verschillende woningtypen. Koop of huur, groot of klein. Backer+Rueb heeft voor ieder wat wils en elke plek heeft zijn eigen sfeer met reuring, rust of iets daar tussenin.

Meer lezen over wonen in Backer+Rueb


					Image

Werken

Backer+Rueb heeft alles in zich om in de komende jaren uit te groeien tot een levendig Creative District. Of het nu om ambachtelijk of high tech werk gaat, in en rond het industrieel erfgoed bieden we op een innovatieve manier ruimte aan bedrijven om door te groeien en elkaar te versterken. Zie jij jezelf al als ondernemer in Backer+Rueb?

Meer lezen over ondernemen in Backer+Rueb


					Image

Mobiliteit

Backer+Rueb wordt een autovrij domein van fietsers en van wandelaars. De fietsroutes gaan over de Speelhuislaan, de kade en de nieuwe brug over de haven. Verspreid in het gebied komen collectieve fietsenstallingen in de gebouwen en fietsparkeerplekken voor bezoekers. Het hele gebied is een paradijs voor wandelaars, met stegen, pleintjes en binnenhoven tussen de kade en de Speelhuislaan.

Meer lezen over Mobiliteit

Planning

Wat staat er op de planning voor Backer+Rueb?

Bekijk de planning van Backer+Rueb