Image

Openbare ruimte

De openbare ruimtes van Backer+Rueb sluiten logisch aan op de routes en verblijfsplekken in de omgeving. Op deze pagina kijken we naar de verschillende openbare ruimtes die Backer+Rueb biedt.

De Speelhuislaan wordt in gepaste vorm doorgetrokken naar Backer+Rueb. De lommerrijke laan brengt je snel per fiets of lopend naar het station.

De Belcrumweg voert naar de Backer en Ruebweg en de ring rond Breda. Op Backer+Rueb komen twee ondergrondse parkeergarages.

Rond de Belcrumhaven loopt een openbare kade. Er wordt een brug aangelegd naar de overkant van de haven.

Op de kop van Backer en Rueb komt een park waar het fijn vertoeven is en dat net als heel Backer+Rueb autovrij is.


					Image

					Image

Elkaar versterken

Industrieel erfgoed en groen versterken elkaar. Tussen de hallen komt zoveel mogelijk groen.


					Image

Eenheid in verschil

Backer+Rueb wordt autovrij en kent verschillende openbare ruimtes. De kade aan de zuidkant en de Speelhuislaan aan de noordkant worden verbonden met een samenspel van straten, pleinen, binnenhoven en een passage in een hal. Elke ruimte krijgt een eigen vormgeving met zoveel mogelijk groen. Veel is openbaar gebied, maar er komen ook binnenterreinen voor bewoners. Elke ruimte krijgt een eigen karakter. Er zijn plekken voor reuring, voor rust, en alles daar tussenin. Bij de hallen en Electron versterkt de openbare ruimte het industriƫle karakter. De woon- en dwaalruimtes daartussen krijgen een eigen vormgeving met maximaal groen. De kade wordt stoer met robuuste en groene elementen.


					Image

Collectieve binnentuinen.


					Image

Binnenterreinen als gebruiksruimte voor de buurt.


					Image

Kade als ontmoetingsplek met groen.


					Image

Industrieel erfgoed als podium, passage of publieksruimte.


					Image

Binnentuinen met collectieve plekken.

Op de hoogte blijven

Na het stedenbouwkundig ontwerp volgt een aanvraag voor een nieuw bestemmingsplan. Tegelijkertijd gaan we met architecten al de eerste delen van de plannen concretiseren. Heb je belangstelling? Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Naar huidige verwachting kunnen de eerste woon- en werkruimtes in 2023 gereed zijn.