Image

Werken

Backer+Rueb heeft alles in zich om in de komende jaren uit te groeien tot een levendig Creative District. Of het nu om ambachtelijk of high tech werk gaat: in en rond het industrieel erfgoed bieden we op een innovatieve manier ruimte aan bedrijven om dóór te groeien en elkaar te versterken.


					Image

					Image

					Image

					Image

Creative District

Backer+Rueb biedt een fantastische omgeving voor bedrijven uit de creatieve industrie en iedereen die daar graag dichtbij wil zijn. Breda kent een toenemend aantal creatieve bedrijven en zelfstandigen, die zich organiseren in netwerken. Uit de Bredase opleidingen voor design, kunst, imagineering en gaming stroomt jaarlijks een golf nieuw talent. Festivals als Breda Photo, Graphic Matters en Overslag zetten Breda als creatieve stad op de kaart. We hebben Klavers Jansen, Electron en STEK als inspirerende buren.


					Image

					Image

					Image

					Image

					Image

Hoe wil je werken?

In de hallen creëren we flexibele bedrijfsunits en zelfstandige werkplekken. De centrale hal op het terrein wordt een passage met mogelijkheden voor expo’s en meetings. In de openbare ruimte maken we tijdelijke of vaste kunstplekken. Op strategische plekken komt horeca. We zoeken naar nieuwe manieren om functies te combineren. We bouwen flexibiliteit in de plannen in om kansen die jij ziet, de ruimte te kunnen geven. Het stedenbouwkundig plan geeft de structuur aan waar plekken komen voor werkgebouwen en voorzieningen. De invulling bepalen we graag samen met iedereen die aan Backer+Rueb mee wil bouwen.

Ondernemen in Backer+Rueb?

Na het stedenbouwkundig ontwerp volgt een aanvraag voor een nieuw bestemmingsplan. Tegelijkertijd gaan we met architecten al de eerste delen van de plannen concretiseren. Heb je belangstelling? Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Naar huidige verwachting kunnen de eerste woon- en werkruimtes in 2023 gereed zijn.